ervaringen

Mijn vriend en ik wilden slaaptraining voor onze (tweede) dochter, omdat ze na de nachtvoeding gemiddeld een uur wakker was en heel vroeg weer wakker werd, (ruim) voor zes uur in de ochtend. Ons doel was in eerste instantie dat ze zelf, zonder onze hulp, weer in slaap zou vallen. Dus niet wiegen, handjes vasthouden, speen enz. De eerste vier dagen was echt best moeilijk (om er niet direct heen te gaan als ze huilde), maar daarna werd het steeds makkelijker de interval te volgen. En nu slaapt ze zonder enige hulp in, ook geen speen meer. Dus ook ‘s nachts slaapt ze gelijk weer in na de nachtvoeding. Ze wordt nu ook vanaf zes uur wakker i.p.v. daarvoor. We hadden graag gewild dat dat later zou zijn, dus we trainen nog even door. Marian heeft ons enorm geholpen, natuurlijk met haar plan maar ook de dagelijkse begeleiding. Vriendelijk doch duidelijk en de keuzes bij ons latend, doch wel aangevend wat t beste zou werken. Ik raad iedereen aan om haar in te schakelen als je slaap ‘problemen’ bij je kind ervaart. Het helpt echt, ik zou t juist z.s.m. doen en niet te lang wachten. 

Sanne & Tim, dochter 6 maanden

 

--

Marian heeft ons geholpen om onze zoon van zijn verlatingsangst af te helpen. Na een ziekenhuisopname wilde hij niet meer alleen in zijn eigen bed slapen. Vervolgens heeft ze ons ook geholpen ervoor te zorgen dat hij zelf in slaap kan vallen en ‘s nachts goed doorslaapt. Door haar adviezen en coaching hebben we het vertrouwen dat we ook in de toekomst eventuele slaapproblemen bij onze zoon zelf kunnen aanpakken.

Anoniem, zoon 13 maanden

 

--

Marian heeft ons heel goed begeleid terwijl wij onze tweeling een slaappatroon aanleerden. Ze slapen nu de nacht door en ook nog eens twee flinke slaapjes overdag. Geweldig! Marian heeft ons de handvatten gegeven om zelf de jongens in hun slaapontwikkeling te begeleiden. Nu het coaching traject over is, hebben we het gevoel dat we het zelf aankunnen. 

Liz & Rick, tweeling zonen 8 maanden

 

--

Ik heb Marian één keer gesproken tijdens een telefonisch consult, namelijk om te verkennen of zij mij kon helpen. Nadat ik al zo’n 5 verschillende professionals had benaderd (en evenveel benaderingen gevolgd) kon Marian heel goed aangeven waar zij wel (of juist niet) van toegevoegde waarde kon zijn. Het gesprek deed me goed en de waardevolle tip om toch scherp naar de signalen van ons zoontje te blijven kijken aan het einde van de dag helpen mij nog wekelijks. Dank je wel, Marian, ik zal je zeker aanbevelen in mijn netwerk!

Anne, zoon 2,5 jaar

--

Ons tweede zoontje van 5 maanden had zich ontwikkeld tot een onrustige baby, hij huilde veel en kwam zonder ons niet in slaap. Zijn slaapjes overdag waren kort en niet ritmisch en 's nachts moesten we er vaak uit. We hebben toen hulp bij Marian gezocht. Ons doel was om hem in een normaal slaapritme te krijgen, zodoende hij een blijere baby zou worden en wij weer meer aan slaap toe zouden komen. Ik ben echt positief verrast over het resultaat wat we in 2 weken met Marian hebben bereikt. Met haar duidelijke en rustige manier van benaderen heeft ze ons de spiegel voorgehouden die wij nodig hadden om onze gewoontes met hem te doorbreken. Het resultaat is dat we een duidelijk ritme hebben, de slaapjes overdag zijn langer geworden en hij slaapt inmiddels de nachten ook door. Hij is een veel blijere baby geworden! 

Sophie & Tim, zoon 5 maanden

--

Dankzij Marian slaapt onze tweeling na 2,5 jaar eindelijk door (nu wij zelf nog...;-) en in hun eigen bedjes. Marian is positief en enthousiast en zit boordevol tips. Wij gunnen iedereen een training van Marian, gewoon doen, het is elke cent waard.

Maarten & Friederike, tweeling dochters 2,5

  

--

Wij hadden moeite om onze dochter van 8 maanden een goed slaapritme te geven. Ze was hierdoor altijd oververmoeid. We hebben boeken gelezen, internet afgezocht en toen besloten om een specialist in te schakelen. Deze vonden we in Marian. Ze heeft ons op een fijne manier echt op de rails gezet, een goed plan gemaakt en dagelijks feedback gegeven op de voortgang van dat plan. Al in de eerste dagen van haar begeleiding merkte we een enorm verschil. We leerden beter kijken en begrijpen hoe we op onze dochter moesten reageren. We hebben gedurende twee weken steeds weer waardevolle tips gekregen die ons hebben geholpen om meer controle over, en vertrouwen in haar slaapritme te krijgen. Onze dochter slaapt nu goed door en dat was de doelstelling waarom we Marian hebben ingeschakeld. Als kers op de taart hebben we een veel vrolijker- en energieker kind van gekregen. Een aanrader voor ouders die een kind met slaapproblemen hebben! 

Annelies & Robbert, dochter 7,5 maanden

--

When we started the sleep training our baby was 6 months old and woke up every 30 minutes to 2 hours. Getting her (back) to sleep meant extensive rocking or nursing. Her dad was camping out next to her on a mattress every night. Her mom never left the house in the evening in case she needed nursing to calm done. We were completely exhausted. At the end of the 2-week program, we put her in her bed awake, give her a kiss and leave the room. She falls asleep by herself within minutes. Sometimes she still wakes up at night but can often put herself back to sleep or just needs a little bit of verbal reassurance from us. Our lives have completely changed. We are well rested, we have our evenings back and we sleep in the same bed again. It now feels like we can really enjoy our life as a family. We would definitely recommend her as a sleep coach. She is a very warm and compassionate person that clearly cares about babies (and parents!). She helped us stay on track and trust ourselves and our daughter. Her advice was tailored to our situation and to the way our baby was reacting to the process.

Ralf & Lisa, daughter 6 months

--

Onze dochter werd vaak 3 of 4 keer per nacht wakker, viel alleen tijdens borstvoeden in slaap, en kon vrijwel niet slapen bij de opvang (20min over de hele dag). Na zo’n 3 dagen met Marian gewerkt te hebben zagen we al resultaten. Ze viel zelf in slaap, maar kon ook midden in de nacht weer terug in slaap vallen waardoor onze nachten een stuk beter werden. Ze slaapt nu op vaste tijden dutjes van 60-120 minuten, ook in de opvang, valt binnen enkele minuten zelf in slaap en is gedurende de rest van dag daarom blijer en energieker dan ze ooit was. Het was geweldig om met Marian te mogen werken, en we waardeerden vooral het persoonlijke contact en het specifieke plan dat zij voor onze dochter heeft ontwikkeld. Dank voor alles! 

Pascal & Dicle, dochter 9 maanden

--

Dit was best wel ongelooflijk. Waar ze voorheen elke 45 min wakker werd (als je geluk had, vaak vaker) en steeds vaker en eerder in de nacht bij ons in bed belande, kon ze na een paar dagen slaapcoaching ineens voor het eerst doorslapen! Echt heel bizar. Het schommelde in het begin nog een beetje: een paar dagen ging het goed en dan soms weer wat minder. Maar de laatste 4 nachten waren echt te gek, gewoon bijna 12 uur achterelkaar geslapen! Overall hebben we nu dankzij de handvatten die we hebben gekregen meer grip op de situatie als ze weer een avond of nacht huilt. We weten nu dat ze het kan. Alleen dat feit al stelt heel erg gerust. Soms blijft het even doorbijten en moet je ervoor zorgen dat je niet in oude patronen terugvalt, maar het is zo de moeite waard!! Marian is een hele fijne en duidelijke coach. Ze is heel meelevend en toont begrip voor de situatie. Tegelijk vindt ze het ook belangrijk dat je wel echt toegewijd bent en echt voor verandering kan en wilt zorgen. En terecht! Dat is de enige manier dat dit echt kan werken. En het werpt duidelijk zijn vruchten af : ) 

Nicole & Pim, dochter 7 maanden

 

--

We hadden het niet verwacht, maar onze kinderen slapen langer, beter en regelmatiger. Ze zijn allebei stil en gaan slapen om 19u. Dat is een droom die voor we begonnen echt niet haalbaar leek. We hebben onze avonden en nachtrust terug en de kinderen zitten ook lekkerder in hun vel. Een win-win-winsituatie dus! Erg zorgvuldig, persoonlijk en duidelijk. We hadden echt het gevoel dat je ons door de hele periode heen gecoacht hebt en dat we bij je terecht konden bij twijfel en onzekerheden. Dat heeft ons het zelfvertrouwen gegeven dat we nodig hadden om door te zetten en vol te houden.

Annemijn & Mehdi, zoon 3 jaar, dochter 2 jaar

 

--

Dat ons zoontje weer in zijn eigen bed slaapt, dat hij heeft geleerd zelfstandig in slaap te vallen zonder dat wij hem in slaap wiegen en dat hij zelfs de nachten doorslaapt! Wij hebben de eerste twee nachten vrij zwaar gevonden maar al snel daarna zagen wij de verbetering in de slaap en werd het steeds makkelijker. Wij hebben onze avonden en nachten weer terug en hebben geen stress meer over het slapen van onze zoon. We zijn ontzettend blij dat we de training gedaan hebben! Vanaf het eerste moment vonden wij jou open, positief en enthousiast overkomen. Dit heeft ons geholpen in de moeilijkere momenten. Je hebt ons goed uit kunnen leggen hoe de slaap bij baby’s werkt, waardoor wij nu veel beter een idee hebben van een ritme van de dag. Jouw feedback op ons slaap logboek was altijd helder en nuttig en wat was het fijn dat je ook tussendoor bereikbaar was voor vragen! Bedankt voor jouw begrip, positiviteit, tips en volhoudendheid!

Anoniem, zoon 8 maanden

--

Vaak was onze om 9 uur 's avonds (of later zelfs) nog wakker en stuiterde hij door de woonkamer. Het gevolg was, dat hij de volgende ochtend eigenlijk te moe was om naar de opvang te gaan, met daarbij ook dagelijks alle huilbuien die een vermoeide peuter heeft. Om met name de jongste rust te geven, hebben we besloten dat ik met de oudste op de logeerkamer zou gaan slapen. Dit hebben we ongeveer 3 maanden gedaan. Na 2 weken slaapcoaching slaapt iedereen weer in z'n eigen bed, en slaapt ons oudste zoontje 2 uur eerder dan voorheen. Het belangrijkste is dat we weer het lieve en vrolijke jongetje weer terug hebben. Op sommige momenten was het wel zwaar, omdat het voor ons tegennatuurlijk voelde om zo strikt de kaders te stellen. Tegelijkertijd besef je, dat het juist die meegaandheid is geweest, die de situatie tot stand heeft gebracht. Dagelijks kregen we via een audio-boodschap een pep-talk met feedback over de afgelopen 24 uur, antwoorden op onze vragen uit het slaaplogboek en tips voor de komende dagen. De dagelijkse berichten boden de mogelijkheid om dit basisplan aan te passen aan nieuwe situaties gedurende de 2 weken: flexibel maatwerk!

Willemien & Koen, zoon 3 jaar

--

Professionele, snelle oordeelloze adviezen, gericht op onze gezinssituatie, dat is wat de hulp van Marian geweldig maakt. En het resultaat was om van te dromen. Een heerlijk rustig slapende dochter. En wij dus ook! Het was bijzonder dat de adviezen niet alleen voor de slaap situatie toepasbaar zijn maar ook daarbuiten. De persoonlijke aanpak van Marian is top. Het plan was toegepast op onze gezinssituatie en paste daardoor goed bij ons. Het dagelijkse contact en de snelle feedback werkte heel goed. Ook hier bekeek ze onze situatie en niet volgens "een boekje". Wij zijn haar heel dankbaar voor de hulp. 

Okke & Fleur, dochter 1 jaar

--

©2020 // Grijplaars & Kim Hemmes