ervaringen

Met de persoonlijke- en oordeelloze aanpak van Marian heeft ze ons snel geholpen in te zien hoe we onze dochter kunnen helpen met zelf in slaap vallen. Ze stelt de juiste vragen en geeft direct praktische tips op onze vragen. Met een duidelijk slaapplan gaan we aan de slag en krijgen we elke dag feedback & tips. Heel fijn, want na een periode van weinig slaap is dit de steun die je nog hebt, om echt door te pakken. Onze dochter pakte hierdoor de training snel op en maakt dat onze nachtrust ook weer is teruggekeerd na 1 jaar en 8 maanden. Wat een verademing, dankjewel Marian voor al je hulp & steun! 

Deanie & Théo, dochter 19 maanden

--

We hebben een dochter van 2,5 jaar die elke nacht 2 á 3x wakker werd. Ze kreeg dan borstvoeding en ging verder slapen. De gebroken nachten in combinatie met de borstvoeding werd me te veel. Onder begeleiding van de coach, heeft mijn dochter een nieuw ritme aangeleerd, geen borstvoeding meer omdat het niet meer nodig was en het voornaamste doorslapen. Goede adviezen, goed toepasbaar, empathisch. Aanrader voor iedereen. 

Anoniem, dochter 2,5 jaar

--

Onze zoon werd meerdere keren per nacht wakker, we kregen onenigheid over wat we op die momenten moesten doen omdat we structureel niet langer dan 4-5 achter elkaar konden slapen. Daarnaast sliep hij overdag alleen maar in de box en niet in zijn eigen bedje. Marian heeft ons handvatten gegeven hoe om te gaan met het ‘s nachts wakker worden en het in zijn eigen bedje slapen. Daarnaast maakte zij ook een plan op maat met richttijden voor zijn slaapjes overdag. De nachten gingen al snel veel beter, de slaapjes overdag vergden wat meer training maar ook dit gaat langzaamaan steeds stabieler. We gaan nu met vertrouwen de nachten tegemoet. 

Inge & Bram, zoon 5,5 maanden

 

--

Marian heeft ons enorm goed geholpen en de slaaptraining heeft buitengewoon goed gewerkt. We zijn nu meer dan twee maanden verder en onze zoon van 3 slaapt standaard de hele nacht door in z'n eigen bed. Als hij er toch uitkomt 's nachts gaat hij zonder morren weer z'n bed in. We dachten voordat we begonnen zoiets als "dat moeten we toch ook zelf kunnen ?" De kneep zat hem voor ons echter in hele kleine dingen die onnatuurlijk aanvoelen maar waarmee we het uit bed komen van onze zoon zelf in stand hielden. In een week of twee hebben we het voor elkaar kunnen krijgen samen met Marian ! (Nogmaals dank :)
Sebastiaan & Anne, zoon 3,5 jaar

--

Ongelofelijk! Binnen drie dagen ging onze baby van 7 maanden zonder te huilen in bed liggen en leerde zelfstandig slapen. Een verschil van dag en nacht. Toen onze baby 5 maanden was werd hij voor het eerst ziek na zijn vaccinaties. We hebben toen een periode gehad van twee maanden met gebroken nachten, weer flesje melk geven en wiegen in de nacht. Neerleggen resulteerde direct in huilen en als we geluk hadden ging hij wel slapen. Een keer werd twee keer en toen drie of vier keer per nacht wakker. Toen wisten we dat we hulp moesten zoeken en die kregen we van Marian. Een fijn persoonlijk gesprek en een plan van aanpak. Onze oververmoeide baby had een nieuw ritme nodig en moest zelf leren in slaap vallen als hij wakker zou worden. We gingen met vaste bedtijden werken en naar een vroegere bedtijd van 18:00. Wij waren 100% toegewijd dat dit moest slagen dus we hebben precies gedaan zoals Marian voorlegde. Met de interval methode zou onze zoon zelf in slaap leren vallen. De eerste dag en avond was zoals verwacht gehuil, hij viel om 20:00 in slaap uiteindelijk en sliep door tot 7 uur op de eerste nacht van de slaaptraining! Ongelofelijk. Toen wisten we dat het goed zou komen en het gaf moed voor de dagen erna. Eigenlijk ging het elke dag beter. Steeds minder gehuil en zelfs na een paar dagen geen gehuil of gemekker als hij in bed werd neergelegd. Wat een verademing was dit. We zijn heel blij dat we Marian in de armen hebben genomen, onze baby slaapt nu door van ongeveer 18:00 tot 07:00 de volgende ochtend!! En wij kunnen ook weer functioneren en zijn superhappy met alle info die we hebben gekregen! Dankjewel Marian!
Stefan & Minou, zoon 7 maanden

 

--

We zijn superblij met de slaapcoaching van Marian. Ons dochtertje van 9 maanden kon niet zelf in slaapvallen. Ze viel alleen in slaap aan de borst, als we haar wiegden of in de kinderwagen. Ook 's nachts sliep ze bijna nooit door. We waren vooraf een beetje sceptisch of slaapcoaching wel effect zou hebben maar al na 3 dagen merkten we een enorm verschil. Binnen 1 week viel ze uit zichzelf in slaap, zonder of met nauwelijks huilen. Ook slaapt ze nu de nachten door en doet ze overdag 2 hele goede, lange slaapjes. Dankzij Marian hadden we een goed plan om mee door te zetten. Ze is heel geïnteresseerd, vriendelijk, begripvol en bemoedigend. Haar dagelijkse berichtjes helpen enorm om het vol te houden. Inmiddels hebben we een goed ritme en een goede slaapster! Het naar bed brengen is zo gedaan en binnen mum van tijd ligt ze heerlijk te dromen. Ik kan het iedereen aanbevelen:) 
Anneriet & Renze, dochter 9 maanden

 

--

We zijn erg tevreden over de slaaptraining. Heftig, maar met effect. En fijne begripvolle coaching door Marian.
M & J, zoon 7 maanden

 

--

Onze dochter van bijna 3 jaar ging al een paar maanden met grote huil/krijs partijen naar bed. Het hele naar bed gaan ritueel duurde minimaal een uur en voor ze eenmaal lag te slapen waren we tot laat bezig. Haar slaap was ook erg onrustig met tussen door veel wakker worden om uiteindelijk bij ons in bed te eindigen. Na vele goed bedoelde adviezen, websites geraadpleegd en aangerommeld met verschillende "oplossingen" was het klaar. We waren we allemaal zo vermoeid en gestressed... Er moest iets gebeuren. Via via kwamen wij terecht bij Marian. Na een korte kennismaking was ons probleem duidelijk en Marian had een plan voor ons! Eindelijk iemand die er echt verstand van had en een plan had waar wij ons aan konden houden. Al na 3 dagen in de slaaptraining sliep onze dochter een hele nacht door. We wisten niet wat wij meemaakten. Het werkte! Na nog een paar dagen fine-tunen hebben we nu een dochter die heerlijk gaat slapen en uitgerust weer opstaat. En papa en mama ook. Marian heeft ons echt zo goed geholpen. We kunnen haar van harte aan bevelen. 
Karin & Rogier, dochter 3 jaar

 

--

Wij hadden erg veel moeite om onze zoon in slaap te krijgen. Het lukte hem niet om zelfstandig in slaap te vallen. Met als gevolg veel frustratie en huilen. Wij vonden het lastig om te zeggen of er echt een probleem was maar het werd wel steeds erger en we zagen om ons heen baby’s die je gewoon weg kon leggen en in slaap vielen. We probeerden zelf methodes met weglopen en laten huilen maar dit ging zo tegen ons gevoel in en hier werden we zelf ook geen ongelukkig van. Daarnaast hielp het echt niet voor ons. We wilden dus een vriendelijkere manier om hem te helpen slapen. Zo zijn we bij de slaapcoach gekomen. Marian is heel open, behulpzaam en snel. Ze maakt een mooi plan op basis van onze wensen. Ze geeft hele snelle en gerichte feedback waardoor je in twee weken echt grote stappen kan zetten. Al na een paar dagen kon onze zoon zelf in slaap vallen. We moesten hem coachen en het duurde wel even maar er was progressie. Hij kon het! Maar was was het pittig en Marian steunde ons en gaf ons de juiste feedback om door te kunnen gaan en niet terug te vallen. Inmiddels kan hij zelf inslapen, de ene keer sneller dan de andere keer en soms ook nog niet maar dat is oke en we zijn er nog mee bezig. Hij heeft ‘s nachts geen voeding meer nodig en slaapt zelfs het klokje rond de meeste nachten. 
Anoniem, dochter 7 maanden

 

--

Wij vonden de begeleiding van Marian heel helpend, ze luisterde goed en we konden tussendoor regelmatig afstemmen. We hebben echt ervaren dat we niet uniek waren in onze situatie en dat was al een hele geruststelling! Met een vleugje humor hielp Marian ons door de toch wel taaie nachten heen en hield ze ons ook een spiegel voor, iets waar we nog steeds veel aan hebben!
Lisa, dochter 9 maanden

 

--

Onze dochter heeft maandenlang last gehad van korte nachten. Laat in slaap, vroeg wakker, overdag moe en chagrjinig wat resulteert in een hoop onbegrip en frustratie thuis. Middels de training van Marian hebben wij grip gekregen op het ritme van Jalou, hebben wij meer inzichten gekregen in slaapritmes, reden van slaap en de manier van slapen. Resultaat is dat Jalou langer slaapt, beter slaapt, vrolijk wakker wordt en weer de vrolijke leuke dame is. Als klap op de vuurpijl maken wij ook weer gewone nachten. Goed om deze stap te zetten als ouder en te leren! Een absolute aanrader. 
Martijn & Meike, dochter 2 jaar

--

Een peuter die vanaf haar 2e verjaardag geen enkele nacht meer door sliep en uit eindelijk alleen nog maar sliep als bij papa en mama in bed lag tot super slaper! Na 2 pittige weken slaap training waarin we allemaal in een nieuw ritme moesten komen is het uit eindelijk toch gelukt om ieder weer in zijn eigen bed te slapen en door te slapen. Wat een verademing!! Echt heel fijn om gecoacht te worden door Marian die heb je zeker wel nodig na slapeloze nachten ;) bedankt Marian voor de fijne training!!
Anoniem, dochter 3 jaar

 

--

Onze zoon was vanaf zijn geboorte al een slechte slaper. Ondanks onze pogingen lukte het niet hem in een goed ritme te krijgen, zelfstandig in slaap te laten vallen en langere dutjes te doen dan 30 min. Marian kwam met een duidelijk plan waardoor we wisten wat ons te doen stond. Het contact met Marian verliep meteen erg prettig en ze stond ons bij met raad en daad. We vonden het vooral omdat onze zoon nog zo jong was erg spannend en daar was alle ruimte voor. Marian hield hier goed rekening mee. En wat hadden we snel resultaat zonder al te veel traantjes! Hij kan zelfstandig in slaap vallen zonder speen, de dutjes overdag zijn langer geworden, hij kan slaapcyclussen koppelen en ook de nachten zijn een stuk rustiger geworden. Het is de investering meer dan waard. We kunnen Marian dan ook van harte aanbevelen!
Hanneke & Peter, zoon 5 maanden

 

--

Onze dochter sliep heel erg slecht in en sliep erg weinig. Overdag was ze erg hangerig en huilde ze veel omdat ze moe was. Tijdens de slaaptraining kwam ze echt tot rust vanwege de structuur die we samen met Marian er in hebben gebracht. De coaching van Marian is erg fijn, je kon alles aan haar vragen en ze is erg professioneel!
Anoniem, dochter 1,5 jaar

 

--

Voordat de slaapcoaching begon, hadden we vaak geen vrije tijd savonds. Het kon tot 21.30 uur duren voor het stil was - en de jongste viel alleen in slaap als die tegen ons aan lag. We waren overdag moe, omdat hij rond 3 of 4 uur vaak nog wakker werd, en alleen bij ons weer in slaap viel. De coaching heeft ons geholpen om samen te kiezen voor een nieuwe slaapgewoonte. Te werken aan een vaste structuur en meer regelmaat voor de kinderen. Het heeft effect. Inmiddels slapen ze veel sneller in, de jongste slaapt door, en zie ik dat ze overdag meer uitgerust zijn - en wij ook. 
Boris & Marianne, zoon 2 jaar en dochter 4 jaar

 

--

Onze zoon van 10 maanden werd meerdere keren per nacht wakker en dan had hij ons kort nodig om weer in slaap te vallen. Na 1 dag slaaptraining lukte het hem al om zelfstandig in slaap te vallen! Het duurde vervolgens wel wat langer voordat onze zoon echt het ritme te pakken had en overdag voldoende lang sliep. We hebben daarom de slaaptraining met een week verlengd, dat was heel fijn. Nu valt hij (meestal) binnen een kwartiertje zelf in slaap en slaapt de nacht door! Hij wordt nog wel iedere dag rond half 6 wakker, het blijft een vroege vogel… We zijn super blij met de verbetering. Niet alleen het slapen gaat beter, we zien ook dat hij een stuk vrolijker is!
Joris & Lotte, zoon 10 maanden

--

Onze dochter van 8 maanden was maandenlang uren achter elkaar wakker in de nacht en werd daarnaast veel wakker in de avond. Ook de dutjes overdag gingen moeizaam. Marian heeft ons goed geholpen door het opstellen van een passend slaapplan. Al binnen een paar dagen sliep onze dochter steeds langer achter elkaar en de middagdutjes waren geen strijd meer. We hebben zelfs al een aantal nachten gehad waarbij ze bijna klokje rond heeft geslapen! We hebben het contact met Marian en haar feedback als heel prettig ervaren. Dank Marian, voor je fijne hulp!
Anoniem, dochter 8 maanden

 

--

We loved Marian’s approach. She’s very open and interested not only in the issue itself, but in the family and situations altogether. We also like that she’s very attentive to small details and knows what to pay attention to. We’ve had issues with our sons sleep for more than 1.5 years and now finally we can sleep through the night! It was very encouraging to have a daily feedback messages on the training progress and to have all our questions answered very quickly.

Petro & Olga, son 2 years old

--

Voordat we de slaaptraining met Marian begonnen, sliep ons dochtertje van 9 maanden alles behalve door. Ze kwam goed in slaap, maar werd gemiddeld 15 keer per nacht wakker. We dachten, het hoort erbij, niet zeuren, maar slopend was het wel. We zijn met Marian grondig door onze routines, manieren van haar troosten en gewoonten heen gegaan. Marian kwam vervolgens met een plan voor ons om met de wakker wordende dame om te gaan. Op een fijne en professionele manier heeft ze ons hier bij begeleid. En het resultaat? Binnen drie dagen sliep ze door! Het kan! En gebroken nachten hoeven er dus niet bij te horen. We genieten nu intens van een blije baby en zij van uitgeruste ouders. Voor ons is Marian echt een superheld. 

Leonie & Bob, dochter 9 maanden

--

Wij hebben lang lopen tobben met het slapen van onze dochter. Het was altijd al een lastige slaper geweest maar met de tijd kregen wij haar steeds lastiger in bed. Op het laatst kostte het 3 uur voordat ze sliep en meestal was dat niet in haar eigen bed. Na veel zelf gelezen en geprobeerd te hebben zijn wij in contact gekomen met Marian. In eerste instantie was ik nog wat sceptisch maar na een paar avonden naar bed brengen met de tips van Marian was er een wereld van verschil. Binnen een week hadden we een goed slaap ritme te pakken. Wij zijn erg tevreden!

Anoniem, dochter 3,5 jaar

--

Na 5 jaar tobben met onze middelste dochter die maar niet goed sliep, hebben we besloten om hulp in te schakelen. In die 5 jaar hadden we al van alles geprobeerd. Soms werkte een methode weer even, maar niks hielp permanent en we vervielen snel weer in een verkeerd patroon. Na de zoveelste verschrikkelijke nacht was het tijd voor actie. Via via kwamen we in contact met Marian. Na een fijne online kennismaking, waar we een slaapplan en aanpak hebben besproken, gingen we met hernieuwde energie aan de slag. Aanvankelijk wel een beetje sceptisch, want we ‘hadden alles al geprobeerd’ en ‘wisten alles eigenlijk wel’. De eerste nachten waren pittig. Gelukkig begeleide Marian ons van dag tot dag, waardoor we vol hielden. En al na een paar dagen bereikten we een keerpunt en begonnen we resultaat te zien. Na 2 weken hebben we de training afgerond, met het gewenste resultaat: onze dochter blijft in haar bed en slaapt de hele nacht door! De slaapcoaching heeft ons niet zozeer nieuwe methoden geleerd (wij hadden zelf al heel veel geprobeerd), maar wat het verschil heeft gemaakt is dat we volledig werden begeleid in het juist toepassen van de best passende methode. We hebben geleerd (echt) consequent te zijn, waar we (extra) op moeten letten en hoe we situaties moeten benaderen. Het zijn tools/inzichten die we, indien nodig, elke keer opnieuw kunnen inzetten (nu ook bij ons zoontje van 1,5 jaar). Het contact met Marian verliep heel fijn en vlot en de begeleiding van Marian heeft echt het verschil gemaakt voor ons. Hadden we dit maar (veel) eerder gedaan!

Renske & Boy, dochter 5 jaar

--

Na zo'n 14 maanden gebroken, korte nachten (lees; laat in slaap vallen en 4-6 x per nacht wakker) te hebben gehad, besloten wij hulp in te schakelen om onze dochter te helpen leren doorslapen. Daarnaast kreeg ik haar moeilijk van de borstvoeding af. Al gauw kregen wij onze avonden en nachtrust terug met behulp van Marian! Meteen voelde we een klik en de intake verliep soepel. Met een duidelijk en persoonlijk plan gingen we aan de slag. Na de eerste nacht zagen we al verbetering! Daarnaast is ze vanaf nacht 1 van de nachtvoedingen af. Nu zijn we ruim 1,5 maand verder en onze kleine meid doet het super! Het maakt niet uit waar ze slaapt,.. ze slaapt! En dit alles met weinig tranen, veel liefde en top-ondersteuning tijdens de 'kickstart' van 2 weken. Bedankt Marian!

Cheryl & Stephanie, dochter 1,5 jaar

--

De wanhoop nabij belden we Marian. Al ruim een jaar deelden we ons bed met Luuk, die soms nog wel 6 keer per nacht voor een voeding kwam. Binnen een week hadden we de intake, dezelfde avond konden we al van start. Die eerste avond was heel moeilijk, maar al heel snel pikte Luuk het slapen op. En zo sliep hij zomaar ineens in zijn eigen bed, op zijn eigen kamer, in een slaapzak en gaat nu zelf slapen. Wat een opluchting en wat een ademruimte hebben we weer! Alles onder de fijne begeleiding van Marian, precies wat we nodig hadden.

Marloes & Yorick, Luuk 1 jaar

 

--

Na twee jaar van slapeloze nachten en vroege ochtenden met onze kleuter van inmiddels vier jaar, kwam Marian op ons pad. Precies op het goede moment, want we zaten er helemaal doorheen. Haar slaaptraining heeft ons in twee weken tijd een heel nieuw ritme gebracht met een kleuter die aanzienlijk vroeger in slaap valt èn de nacht doorslaapt, met een bijkomend voordeel dat hij op de dag een stuk rustiger is en zijn boze buien beperkt blijven èn onze avonden weer echte avonden zijn. De vroege ochtenden (4.30/5.00) vragen een wat langere adem, waarbij de motiverende, duidelijke en reflecterende dagelijkse reactie van Marian ons het doorzettingsvermogen hebben gegeven en het vertrouwen dat we met een consequente aanpak ook dit samen met onze kleuter gaan overwinnen. Marian is een geweldige coach die heel betrokken is en vanaf het begin het vertrouwen heeft gegeven dat het ons gaat lukken. We zijn heel blij dat we Marian hebben ontmoet en zouden haar iedereen willen aanraden.

Anna & Joost, zoon 4 jaar

 

--

Al vanaf de geboorte had onze jongste dochter problemen met slapen en de gebroken nachten kostten ons steeds meer energie. We hebben gewacht met het inschakelen van hulp tot ze 10 maanden was en achteraf hadden we dat veel eerder moeten doen! Het duidelijke plan en de coaching van Marian - afgestemd op onze persoonlijke situatie - gaf ons houvast. Na een paar dagen zag de wereld er al heel anders uit en sliep onze dochter door en voelde het voor ons alsof we extra tijd terugkregen. We kunnen Marian dan ook van harte aanbevelen!

Rosalie & Matthijs, dochter 10 maanden

 

--

Toen wij begonnen aan de slaaptraining was onze dochter net drie jaar en sinds vijf maanden met een broertje erbij. Ze sliep al vijf maanden slecht. Alles was een uitdaging: naar bed brengen duurde lang, ze bleef lang wakker, ze werd meermaals per nacht wakker, de dag begon te vroeg. We hadden dus geen slaapproblemen met onze pasgeborene, maar met de oudere zus! De slaaptraining hielp ons omdat we zelf te moe waren om koersvast te kunnen zijn. Marian maakte een duidelijk plan voor ons, hielp ons consequenter te zijn, en het logboek dwong ons onze eigen routine en gewoontes goed onder de loep te nemen. Het duurde drie weken om patronen bij onze dochter te doorbreken - patronen die Marian al gelijk zag. We kregen iedere ochtend bemoedigende feedback via WhatsApp waardoor nog een dagje extra dan toch wel weer ging. Het resultaat is wonderlijk: ze vraagt nu of ze naar bed mag, gaat lekker liggen, en slaapt de nacht door. Het fijnst vinden wij dat haar bed weer een plek lijkt te zijn die ze heel fijn vindt, in plaats van een plek van strijd en onrust.

Loeki & Tim, dochter 3 jaar

--

Pepijn was sinds enkele maanden erg onrustig in de nacht, veel wakker en veel slaapassociaties. Toen hij ook 's ochtends rond 4/5 uur wakker begon te worden, hebben we Marian gebeld. Marian neemt veel tijd voor een goede intake en we hadden veel inspraak in het plan van aanpak, wat erg prettig was. Na een paar nachten training merken we zeker resultaat, maar uiteindelijk duurde het wel ruim twee weken voordat hij echt in een goed ritme zat van niet meer in de nacht wakker worden en na zessen wakker worden. De moed zakte ons een beetje in de schoenen toen we na twee weken nog geen goed resultaat zagen. Dan is het heel fijn dat Marian je dan laat vasthouden en coacht om op de juiste weg te blijven. De slaaptraining is afgerond en we zijn er nog niet helemaal. Hij wordt nog wel iets voor 6 uur wakker en we hopen dat dit langzaamaan beter zal gaan. De begeleiding van Marian omschrijven we als persoonlijk, inlevend en kundig. 

Anouck & Jasper, zoon 20 maanden

--

Na maanden onrust en veel moeite met het in slaap krijgen van onze baby, sliep hij rond de leeftijd van 5 maanden eindelijk zelf in. We hadden nog wel veel vragen over hoe om te gaan met nachtvoedingen en hoe we de slaapjes overdag ook beter en langer konden krijgen. Daarom schakelden we Marian in. Tijdens een los consult gaf Marian ons veel tips en handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. En dat werkte! Naast het advies was het alleen al fijn om je aanpak aan een professional voor te leggen en daar al dan niet bevestiging in te krijgen. Ik raad echt iedereen aan om hulp in te schakelen wanneer je het slapen van je baby als een probleem ervaart. Het levert zoveel op. Marian gaf terloops ook nog een gouden tip voor het naar-bed-gaan ritueel van onze peuter, waar we nog iedere avond dankbaar voor zijn.

Sanne & Harm, zoon 6 maanden

--

Met Marian's aanpak slapen de jongens (2 en 4) op tijd in en slapen ze ook door tot 6.30! Begeleiding erg persoonlijk en gericht op beide ouders en beide kinderen apart. Dus geen standaard maar echt maatwerk.

Likele, zonen 2 en 4 jaar

--

Onze dochter werd geregeld heel vroeg wakker (5 uur). In het slaapconsult heeft Marian ons bruikbare tips gegeven waardoor het na een week al veel beter ging. 

Susanne & Robin, dochter 2 jaar

--

Wat zijn wij heel blij dat we bij Marian terecht zijn gekomen! Onze zoon heeft een lange ziekenhuisperiode meegemaakt wat zijn slaappatroon niet ten goede is gekomen. Daardoor waren de laatste tijd de gebroken nachten niet langer meer vol te houden en zochten we een gedegen oplossing. Per toeval tipte onze huisarts om eens met Marian te praten en vanaf het eerste moment voelde dat al heel goed qua contact. Marian is zeer professioneel maar ook warm en empathisch en neemt echt de tijd voor al onze vragen en is proactief gericht om ons te helpen met het coachen van onze zoon. Samen met haar hebben we het slaapplan opgesteld en hoe verbaasd waren we dat onze zoon vanaf nacht 1 gewoon kon doorslapen! Echt ongelofelijk, dit was precies wat we nodig hadden en wat heerlijk dat iedereen nu weer zijn/haar nachtrust terug heeft. Onze zoon slaapt nu de hele nacht door en wij hebben ook veel geleerd over hem door op een andere manier naar hem te kijken waardoor we ook onze oudste dochter (4) nu beter begrijpen qua slaapritme en wat voor haar het beste werkt.

Kiki & Jozo, zoon 1 jaar

--

Wij kregen maar geen grip op de overgang van 2 naar 1 slaapje. Na gevoelsmatig alles te hebben geprobeerd hebben we Marian ingeschakeld. De ‘ ach het is maar een fase en het gaat wel weer voorbij’ fase waren we inmiddels allang gepasseerd. Hij sliep vaak op verschillende tijden. De duur van het slaapje varieerde en was vaak te kort waardoor hij moeite had om de dag door te komen. Uiteraard zijn er uitzonderingen maar over het algemeen slaapt hij nu minimaal 1,5 uur per dag en ziet er weer uitgerust(er) uit. Positieve veranderingen waren al na enkele dagen zichtbaar maar om dit te bereiken moet je wel over je eigen grens en die van je kind gaan. Het is voor alle partijen hard werken en Marian is die stok achter de deur die je zo hard nodig hebt om consistent te blijven en je geduld te bewaren. Marian is een hele fijne en attente dame om mee samen te werken. Ze reageert snel en indien nodig meerdere keren per dag. Ze staat echt voor je klaar, luistert heel goed naar wat je zegt en laat je proberen alles van de positieve kant te bekijken. Dat is namelijk nog wel eens lastig als je voor je gevoel al maandenlang (zo niet jaren) aan het stoeien bent met de slaap van je kind. Wij zijn heel blij met Marian!

Patricia & Andy, zoon 20 maanden

--

Onze zoon van 6 maanden kon niet zelf in slaap vallen. Voor elk slaapje moest hij in slaap gewiegd worden, ook als hij tussendoor wakker werd. Dat gebeurde zowel overdag als 's nachts nogal vaak. Met de coaching van Marian heeft hij binnen een dag geleerd om elk slaapje zelfstandig in zijn eigen bedje in slaap te vallen. Na drie dagen sliep hij zelfs voor het eerst een hele nacht door. Dat hadden we niet durven dromen! Hij is daarnaast een stuk ontspannener overdag. Ook op de opvang, waar hij voor de slaaptraining erg moeilijk kon wennen, gaat het nu veel beter. Marian is erg betrokken, flexibel in het maken van afspraken en geeft duidelijke adviezen. Slaapcoaching bij Marian is een grote aanrader voor iedereen die een slecht slapend kind heeft. Het is het geld meer dan waard!

Martin & Miriam, zoon 6 maanden

--

Ons zoontje heeft al vanaf zijn geboorte af en aan slaapproblemen. Eerst door koemelkallergie, daarna door buisjes. Na de buisjes ging het een tijdlang goed, tot afgelopen zomer. Hij ging weer slecht slapen, maar nu was er geen medische oorzaak. Het inslapen ging goed, maar ergens tussen 12 en 2 uur ‘s nachts werd hij wakker tot de vroege ochtend (5 uur). Maanden hebben we maar een paar uur per nacht geslapen. Het brak ons op. Via via in contact gekomen met Marian. Een heel fijn contact en met haar tips hebben we ons zoontje weer leren slapen ‘s nachts. Het proces ging vlotter dan verwacht en Marian ons veel tips gegeven, ook voor de toekomst. Ik zou haar iedereen aanraden als jouw kinderen slaapproblemen hebben.

Erlinde & Luuk, zoon 2 jaar

--

Mijn vriend en ik wilden slaaptraining voor onze (tweede) dochter, omdat ze na de nachtvoeding gemiddeld een uur wakker was en heel vroeg weer wakker werd, (ruim) voor zes uur in de ochtend. Ons doel was in eerste instantie dat ze zelf, zonder onze hulp, weer in slaap zou vallen. Dus niet wiegen, handjes vasthouden, speen enz. De eerste vier dagen was echt best moeilijk (om er niet direct heen te gaan als ze huilde), maar daarna werd het steeds makkelijker de interval te volgen. En nu slaapt ze zonder enige hulp in, ook geen speen meer. Dus ook ‘s nachts slaapt ze gelijk weer in na de nachtvoeding. Ze wordt nu ook vanaf zes uur wakker i.p.v. daarvoor. We hadden graag gewild dat dat later zou zijn, dus we trainen nog even door. Marian heeft ons enorm geholpen, natuurlijk met haar plan maar ook de dagelijkse begeleiding. Vriendelijk doch duidelijk en de keuzes bij ons latend, doch wel aangevend wat t beste zou werken. Ik raad iedereen aan om haar in te schakelen als je slaap ‘problemen’ bij je kind ervaart. Het helpt echt, ik zou t juist z.s.m. doen en niet te lang wachten. 

Sanne & Tim, dochter 6 maanden

 

--

Marian heeft ons geholpen om onze zoon van zijn verlatingsangst af te helpen. Na een ziekenhuisopname wilde hij niet meer alleen in zijn eigen bed slapen. Vervolgens heeft ze ons ook geholpen ervoor te zorgen dat hij zelf in slaap kan vallen en ‘s nachts goed doorslaapt. Door haar adviezen en coaching hebben we het vertrouwen dat we ook in de toekomst eventuele slaapproblemen bij onze zoon zelf kunnen aanpakken.

Anoniem, zoon 13 maanden

 

--

Marian heeft ons heel goed begeleid terwijl wij onze tweeling een slaappatroon aanleerden. Ze slapen nu de nacht door en ook nog eens twee flinke slaapjes overdag. Geweldig! Marian heeft ons de handvatten gegeven om zelf de jongens in hun slaapontwikkeling te begeleiden. Nu het coaching traject over is, hebben we het gevoel dat we het zelf aankunnen. 

Liz & Rick, tweeling zonen 8 maanden

 

--

Ik heb Marian één keer gesproken tijdens een telefonisch consult, namelijk om te verkennen of zij mij kon helpen. Nadat ik al zo’n 5 verschillende professionals had benaderd (en evenveel benaderingen gevolgd) kon Marian heel goed aangeven waar zij wel (of juist niet) van toegevoegde waarde kon zijn. Het gesprek deed me goed en de waardevolle tip om toch scherp naar de signalen van ons zoontje te blijven kijken aan het einde van de dag helpen mij nog wekelijks. Dank je wel, Marian, ik zal je zeker aanbevelen in mijn netwerk!

Anne, zoon 2,5 jaar

--

Ons tweede zoontje van 5 maanden had zich ontwikkeld tot een onrustige baby, hij huilde veel en kwam zonder ons niet in slaap. Zijn slaapjes overdag waren kort en niet ritmisch en 's nachts moesten we er vaak uit. We hebben toen hulp bij Marian gezocht. Ons doel was om hem in een normaal slaapritme te krijgen, zodoende hij een blijere baby zou worden en wij weer meer aan slaap toe zouden komen. Ik ben echt positief verrast over het resultaat wat we in 2 weken met Marian hebben bereikt. Met haar duidelijke en rustige manier van benaderen heeft ze ons de spiegel voorgehouden die wij nodig hadden om onze gewoontes met hem te doorbreken. Het resultaat is dat we een duidelijk ritme hebben, de slaapjes overdag zijn langer geworden en hij slaapt inmiddels de nachten ook door. Hij is een veel blijere baby geworden! 

Sophie & Tim, zoon 5 maanden

--

Dankzij Marian slaapt onze tweeling na 2,5 jaar eindelijk door (nu wij zelf nog...;-) en in hun eigen bedjes. Marian is positief en enthousiast en zit boordevol tips. Wij gunnen iedereen een training van Marian, gewoon doen, het is elke cent waard.

Maarten & Friederike, tweeling dochters 2,5 jaar

  

--

Wij hadden moeite om onze dochter van 8 maanden een goed slaapritme te geven. Ze was hierdoor altijd oververmoeid. We hebben boeken gelezen, internet afgezocht en toen besloten om een specialist in te schakelen. Deze vonden we in Marian. Ze heeft ons op een fijne manier echt op de rails gezet, een goed plan gemaakt en dagelijks feedback gegeven op de voortgang van dat plan. Al in de eerste dagen van haar begeleiding merkte we een enorm verschil. We leerden beter kijken en begrijpen hoe we op onze dochter moesten reageren. We hebben gedurende twee weken steeds weer waardevolle tips gekregen die ons hebben geholpen om meer controle over, en vertrouwen in haar slaapritme te krijgen. Onze dochter slaapt nu goed door en dat was de doelstelling waarom we Marian hebben ingeschakeld. Als kers op de taart hebben we een veel vrolijker- en energieker kind van gekregen. Een aanrader voor ouders die een kind met slaapproblemen hebben! 

Annelies & Robbert, dochter 7,5 maanden

--

When we started the sleep training our baby was 6 months old and woke up every 30 minutes to 2 hours. Getting her (back) to sleep meant extensive rocking or nursing. Her dad was camping out next to her on a mattress every night. Her mom never left the house in the evening in case she needed nursing to calm done. We were completely exhausted. At the end of the 2-week program, we put her in her bed awake, give her a kiss and leave the room. She falls asleep by herself within minutes. Sometimes she still wakes up at night but can often put herself back to sleep or just needs a little bit of verbal reassurance from us. Our lives have completely changed. We are well rested, we have our evenings back and we sleep in the same bed again. It now feels like we can really enjoy our life as a family. We would definitely recommend her as a sleep coach. She is a very warm and compassionate person that clearly cares about babies (and parents!). She helped us stay on track and trust ourselves and our daughter. Her advice was tailored to our situation and to the way our baby was reacting to the process.

Ralf & Lisa, daughter 6 months

--

Onze dochter werd vaak 3 of 4 keer per nacht wakker, viel alleen tijdens borstvoeden in slaap, en kon vrijwel niet slapen bij de opvang (20min over de hele dag). Na zo’n 3 dagen met Marian gewerkt te hebben zagen we al resultaten. Ze viel zelf in slaap, maar kon ook midden in de nacht weer terug in slaap vallen waardoor onze nachten een stuk beter werden. Ze slaapt nu op vaste tijden dutjes van 60-120 minuten, ook in de opvang, valt binnen enkele minuten zelf in slaap en is gedurende de rest van dag daarom blijer en energieker dan ze ooit was. Het was geweldig om met Marian te mogen werken, en we waardeerden vooral het persoonlijke contact en het specifieke plan dat zij voor onze dochter heeft ontwikkeld. Dank voor alles! 

Pascal & Dicle, dochter 9 maanden

--

Dit was best wel ongelooflijk. Waar ze voorheen elke 45 min wakker werd (als je geluk had, vaak vaker) en steeds vaker en eerder in de nacht bij ons in bed belande, kon ze na een paar dagen slaapcoaching ineens voor het eerst doorslapen! Echt heel bizar. Het schommelde in het begin nog een beetje: een paar dagen ging het goed en dan soms weer wat minder. Maar de laatste 4 nachten waren echt te gek, gewoon bijna 12 uur achterelkaar geslapen! Overall hebben we nu dankzij de handvatten die we hebben gekregen meer grip op de situatie als ze weer een avond of nacht huilt. We weten nu dat ze het kan. Alleen dat feit al stelt heel erg gerust. Soms blijft het even doorbijten en moet je ervoor zorgen dat je niet in oude patronen terugvalt, maar het is zo de moeite waard!! Marian is een hele fijne en duidelijke coach. Ze is heel meelevend en toont begrip voor de situatie. Tegelijk vindt ze het ook belangrijk dat je wel echt toegewijd bent en echt voor verandering kan en wilt zorgen. En terecht! Dat is de enige manier dat dit echt kan werken. En het werpt duidelijk zijn vruchten af : ) 

Nicole & Pim, dochter 7 maanden

 

--

We hadden het niet verwacht, maar onze kinderen slapen langer, beter en regelmatiger. Ze zijn allebei stil en gaan slapen om 19u. Dat is een droom die voor we begonnen echt niet haalbaar leek. We hebben onze avonden en nachtrust terug en de kinderen zitten ook lekkerder in hun vel. Een win-win-winsituatie dus! Erg zorgvuldig, persoonlijk en duidelijk. We hadden echt het gevoel dat je ons door de hele periode heen gecoacht hebt en dat we bij je terecht konden bij twijfel en onzekerheden. Dat heeft ons het zelfvertrouwen gegeven dat we nodig hadden om door te zetten en vol te houden.

Annemijn & Mehdi, zoon 3 jaar, dochter 2 jaar

 

--

Dat ons zoontje weer in zijn eigen bed slaapt, dat hij heeft geleerd zelfstandig in slaap te vallen zonder dat wij hem in slaap wiegen en dat hij zelfs de nachten doorslaapt! Wij hebben de eerste twee nachten vrij zwaar gevonden maar al snel daarna zagen wij de verbetering in de slaap en werd het steeds makkelijker. Wij hebben onze avonden en nachten weer terug en hebben geen stress meer over het slapen van onze zoon. We zijn ontzettend blij dat we de training gedaan hebben! Vanaf het eerste moment vonden wij jou open, positief en enthousiast overkomen. Dit heeft ons geholpen in de moeilijkere momenten. Je hebt ons goed uit kunnen leggen hoe de slaap bij baby’s werkt, waardoor wij nu veel beter een idee hebben van een ritme van de dag. Jouw feedback op ons slaap logboek was altijd helder en nuttig en wat was het fijn dat je ook tussendoor bereikbaar was voor vragen! Bedankt voor jouw begrip, positiviteit, tips en volhoudendheid!

Anoniem, zoon 8 maanden

--

Vaak was onze om 9 uur 's avonds (of later zelfs) nog wakker en stuiterde hij door de woonkamer. Het gevolg was, dat hij de volgende ochtend eigenlijk te moe was om naar de opvang te gaan, met daarbij ook dagelijks alle huilbuien die een vermoeide peuter heeft. Om met name de jongste rust te geven, hebben we besloten dat ik met de oudste op de logeerkamer zou gaan slapen. Dit hebben we ongeveer 3 maanden gedaan. Na 2 weken slaapcoaching slaapt iedereen weer in z'n eigen bed, en slaapt ons oudste zoontje 2 uur eerder dan voorheen. Het belangrijkste is dat we weer het lieve en vrolijke jongetje weer terug hebben. Op sommige momenten was het wel zwaar, omdat het voor ons tegennatuurlijk voelde om zo strikt de kaders te stellen. Tegelijkertijd besef je, dat het juist die meegaandheid is geweest, die de situatie tot stand heeft gebracht. Dagelijks kregen we via een audio-boodschap een pep-talk met feedback over de afgelopen 24 uur, antwoorden op onze vragen uit het slaaplogboek en tips voor de komende dagen. De dagelijkse berichten boden de mogelijkheid om dit basisplan aan te passen aan nieuwe situaties gedurende de 2 weken: flexibel maatwerk!

Willemien & Koen, zoon 3 jaar

--

Professionele, snelle oordeelloze adviezen, gericht op onze gezinssituatie, dat is wat de hulp van Marian geweldig maakt. En het resultaat was om van te dromen. Een heerlijk rustig slapende dochter. En wij dus ook! Het was bijzonder dat de adviezen niet alleen voor de slaap situatie toepasbaar zijn maar ook daarbuiten. De persoonlijke aanpak van Marian is top. Het plan was toegepast op onze gezinssituatie en paste daardoor goed bij ons. Het dagelijkse contact en de snelle feedback werkte heel goed. Ook hier bekeek ze onze situatie en niet volgens "een boekje". Wij zijn haar heel dankbaar voor de hulp. 

Okke & Fleur, dochter 1 jaar

--

Artboard 1.png
MK_streep.png